onsdag 7. desember 2016

Ristopper hører med til jul

En av de 7 slagene jeg husker best fra jeg var liten er ristopper.
De er fremdeles en av de tingene vi må lage til jul.


Av vår oppskrift, så får du 50 store ristopper.

1 pakke delfiafett (250 gram)
200 gram melkesjokolade
1 stort egg
1 dl melis
2 ss sterk kaffe
1 pose puffet ris (260 gram)

Smelt delfiafett i en gryte på svak varme.
Brekk opp sjokoladen, og smelt den inn i fettet.
La det kjøle seg ned litt.

Pisk egg, melis og kaffe, og hell i sjokoladeblandingen under pisking.
Rør inn puffet ris litt og litt. 
Hvor mye ris du vil ha i ser du selv, men jeg bruker en hel pose.
Vi liker de best sånn.


Trykk sjokoladerisen ned i muffinsformer.
Jeg legger de lagvis i en plasboks med bakepapir mellom.
Oppbevares i kjøleskap.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar