mandag 5. desember 2016

Restekjeks

 I dag har vi hjemmedag. Saga har feber og hoster veldig, så hun ble hjemme fra skolen.
Hun ligger på sofaen og ser film mens jeg benytter sjansen til å fylle en kakeboks eller to.
Med barn i hus, så blir det av og til kjøpt og prøvd forskjellige varianter av sjokoladepålegg.
Ikke alle disse faller i smak, så da lager vi restekjeks.


300 gram sjokoladepålegg
2 dl mel
1 dl sukker
1 egg
2 ss melk


Mengden væske kan variere litt etter hva slags sjokoladepålegg du bruker.
Nutella f.eks er mye mykere i konsistensen enn nugatti.
Prøv deg frem til du får en deig som er god å jobbe med.


Ha bakepapir på en stekeplate, og rull ut kuler.
Ikke trykk de flate, de flyter utover, så beregn god avstand.
Denne oppskriften er nok til 40 kjeks som fordeles på to stekebrett.


Stekes midt i ovnen på 175 grader i 8 minutter.
Avkjøl kjeksene i noen minutter på platen før de flyttes over på rist.

De er veldig myke når de taes ut av ovnen, men ikke stek de lenger.
De skal være myke i midten når de er avkjølt. 


Kjempegode med et melisdryss over.
Saga ble veldig fornøyd med å få servert disse når hun lå under pleddet i dag.
Oppbevar kakene i en tett plastboks så de holder seg myke.
De er også fine å fryse og tiner veldig fort.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar