fredag 9. september 2016

Crunchy musli

Dette har en stund vært min favoritt frokost.


Det er kjempegodt, og ser jo veldig sunt ut, ikke sant?
På pakken med musli, står det så fint;

"Urgamle sivilisasjoner ga sine fineste korn til deres heroiske legender 
ettersom disse kornene inneholder de næringsstoffer de trenger for å prestere."


Fint det, men når jeg leste litt nøyere på posen, så ble jeg overrasket.
Jeg tviler sterkt på at de også fikk 28 % tilsatt sukker, 
masse rare stoffer som jeg helst ikke vil vite hva er,
og over 5 % palmeolje...!
Jeg må bli flinkere til å lese på etiketter i butikken ser jeg, for dette vil ikke jeg spise.

Nei, tenkte jeg, dette kan jeg vel lage bedre selv!
Så i dag har jeg stått ved kjøkkenbenken og mikset min egen musli.

Jeg tok det jeg hadde, og det kan selvsagt du også gjøre, men her er iallefall min oppskrift.

Dette er hva jeg fant i skap og spiskammers.


Frø og nøtteblandingen min består av mandler, usaltede peanøtter, valnøtter, pinjekjerner, 
og solsikkekjerner som jeg bare slumpet så det ble 200 gram tilsammen.
Hadde jeg hatt linfrø igjen så hadde jeg hatt det også oppi, men det får bli i neste ladning.
Dette pakket jeg inn i et kjøkkenhåndkle, og knuste med kjøtthammeren. 

Det jeg hadde liggende av tørket frukt var tranebær, rosiner, papaya, ananas og cantaloupe melon.

100 gram tørket frukt
200 gram frø og nøtteblanding
300 gram havregryn
1 dl appelsinjuice
2 ss solsikkeolje
3 ss honning

Kanel, kardemomme og litt salt.

Ha olje, juice og honning i en gryte på svak varme og rør alt sammen.
Bland alt det tørre, unntatt frukten i en bolle, og hell over den varme juiceblandingen.
Rør godt sammen, og fordel utover en stekeplate med bakepapir på.


Stek på 125 grader midt i ovnen til det blir gyllenbrunt og tørt.
Rør rundt i det ca. hvert tiende minutt, og del de største bitene.
I min ovn tok det en halv time før det var ferdig.
Slå av varmen og sett døra på gløtt mens du avkjøler blandingen inni ovnen. 
 

Når den er avkjølt legger du den på glass sammen med den tørkede frukten, og den er klar til å nytes.
Jeg har fryst ned små porsjoner med bær som er kjempegodt å ha oppå.
I dag ble det blåbær fra hagen.
 
 
Om jeg kan si det selv, og det kan jeg jo, så ble det kjempegodt, og jeg vet akkurat hva som er oppi.


Jeg stod opp klokka 7 i dag, og var veldig sulten når jeg spiste denne lille skålen klokka 12.30.
Det mettet så mye at jeg nesten ikke klarte å spise opp.
Det blir garantert ikke mer kjøp av musli på butikken!
Heretter lager jeg det selv, det var jo så mye lettere enn det jeg hadde trodd på forhånd.
Og for ikke å glemme smaken! Mye bedre enn Kellogg`s.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar