tirsdag 31. januar 2017

Egenkomponert hjortesuppe

Jeg var så frysen når jeg stod opp i dag på morraen, og da får jeg alltid lyst på suppe.
Jeg har suset rundt i pysjamas i hele dag, så noen tur på butikken var uaktuelt.
Så jeg måtte gå gjennom fryseboks og spiskammers for å se hva jeg hadde i hus.


 Jeg begynte i fryseboksen hvor jeg fant grytekjøtt av hjort.
Det la jeg i vann tidlig i dag så det kunne tine.


Når det var tint, så kokte jeg det opp sammen med buljongterninger av sopp, okse og grønnsaker.
Når det hadde kokt etpar timer, så puttet jeg også oppi en løk i biter og en boks champignon.


Når det hadde kokt enda noen timer til, så hadde jeg i en pose frossen brokkoli, 
to bokser med erter og gulrøtter litt brunost, en neve frossene tyttebær
og salt, pepper, timian, laurbærblad, gressløk og en skvett oksefond.


Når det hadde kokt enda litt mer, så rørte jeg i en liten kartong fløte.


Det ble om jeg kan si det selv, utrolig godt.
Hadde sikkert vært enda bedre med friske grønnsaker og sopp, men pytt pytt...
Jeg tok hva jeg hadde i hus fra før, og ble veldig fornøyd med resultatet.
Denne oppskriften skal jeg garantert bruke igjen.

2 kommentarer:

  1. Hei - så artig oppskrift. Skal prøve denne påskeaften, har noe hjortekjøtt liggende i frysen. Du koker kjøttet i et helt stykke ja? Skal ha en kveld med gode fjellvenner og turbilde-visning, og da passer det med hjortesuppe. Ha en fin dag :) vh arnhild almås

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, så koselig å høre fra deg. Dette var ferdig delt opp grytekjøtt, men det var ganske store biter. Har laget den etterpå også, men da med elgkjøtt. Veldig godt det også. :-) Lykke til, håper det smaker. :-)

      Slett