søndag 3. juli 2016

Superenkel og kjempegod ertestuing

I dag har jeg fått fyllt opp kontoen med husmorpoeng.
Mannen på fisketur, dattera på fotballkamp, og sønnen ute med kompiser.
Da må man jo finne på noe å ta seg til.
Så derfor har jeg laget ertestuing.


Erter er fulle av proteiner. De inneholder også flere andre stoffer som er gode for oss.
 Energigivende karbohydrater og kostfiber, som er bra for fordøyelsen, 
sammen med mange antioksidanter som er bra for immunforsvaret.


For å lage ertestuing av tørkede erter, så må de legges i vann dagen i forveien.
Hell av vannet når de skal kokes.
Ha de i en stor gryte med masse vann og kok.
Jeg kokte disse i litt over to timer.
Når vannet såvidt dekket ertene, knuste jeg de med potetmoseren,
 og tilsatte ca. 50 g. smør og 3 ss mel ristet ut i 2 dl. vann.


Kokte de i 10 minutter etterpå, og smakte til med salt og pepper.
Enklere kan det nesten ikke bli.

 
Så da er tilbehøret til høstens elgkaker på plass i fryseboksen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar