lørdag 24. oktober 2015

Elgjakt

Selv om vi har en liten gård, så har vi litt jaktterreng.
Vi jakter ikke selv, men har alltid hatt gode naboer til å gå for oss.
Tom Inge Repstad jakter for oss nå. Her er han med den siste elgen på årets kvote.

Foto: Anne Lisbeth Sodefjed Repstad
Det passer oss i grunnen veldig greit å ha folk til å jakte for oss.
Da deler vi på kjøttet, og vi får akkurat nok.
Vi rekker nesten å spise opp det gamle før det kommer nytt levert på døra.
Det er litt forskjellig fra år til år hvor mye vi får, men i år ble fangsten dette.


Litt over 6 kilo ferdig pakket rykene ferskt elgkjøtt.
Høstens høydepunkt for oss når jeg var liten, var mammas elgsuppe med løksaus.
Det er det fremdeles, men Elggryte àla Krossvoll hører også med.
Oppskriften får du her;

500 gram elgkjøtt i biter.
2 løk, kuttes i litt store biter
5 hvitløksfedd
Rapsolje til steking
1 liter kjøttbuljong
Saften av 1 sitron
5 ss tomatpuré
2 laurbærblad
1 rød chili
1 rød paprika
1 grønn paprika

Chilipepper, salt og pepper 

Ha olje i gryta og stek løken blank.
Ha i kjøttstykker og brun disse.
Ha i presset hvitløk og chili i små biter (uten frø)
Krydre med salt, pepper og chilipepper.
Rør ut en liter buljong og hell over, sammen med sitronsaften.
Rør inn tomatpùre og legg i laurbærbladene.

Kok i 1-1,5 time.
Paprika i biter haes i rett før servering.

Serveres med smørdampa brokkoli, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Denne gryta har jeg servert til mange gjester, og alle har likt den.
Passer perfekt på kalde høstkvelder sammen med gode venner og god vin.

Har jeg ikke mer elgkjøtt, så bruker jeg rådyr i denne retten.
Har du ikke tilgang til vilt, så smaker den helt sikkert godt med oksekjøtt også.


2 kommentarer:

  1. Oi så herlig oppskrift, deilig og sunn høstmat. Gratulerer med ny blogg! :) :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, og, ja, den gryta er kjempegod. Både for voksne og barn. :-)

      Slett