tirsdag 11. oktober 2016

Norges nasjonalrett

I dag ble det fårikål til middag. Det var faktisk første gangen Tomek smakte på det.
Og det falt som forventet i smak.

 
Den siste torsdagen i september er egentlig fårikålens dag.
Da spises det fårikål over hele landet, også av mange nordmenn i utlandet.


Helt siden begynnelsen av 70-tallet har fårikålen hatt tittelen Norges Nasjonalrett.

 
Dette må vel være den enkleste middagsoppskriften som finnes,
og det er like godt til hverdags som til fest.
Legg bare kålbiter og lammekjøtt lagvis i en gryte.
Dryss salt, mye malt pepper og litt hel pepper mellom lagene.


 Fyll opp med vann og kok i 2-3 timer.
Noen drysser også litt hvetemel mellom lagene, for å få en fyldigere saus.
Jeg liker det best uten.


Serveres med kokte poteter.

I morgen skal jeg ut å hente inn siste rest fra kjøkkenhagen.
Da blir kraften som er igjen i gryta en god begynnelse på morgendagens suppe.








1 kommentar:

  1. Veldig godt å ha gulrøtter også i fårikål ;) Det har jeg alltid :)

    SvarSlett