mandag 13. juni 2016

Rabarbra

Rabarbra kom fra Sentral-Asia, til Europa på 1700-tallet. 
I Norge dyrkes rabarbra i hager, i veksthus og på friland. 


Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. 
Dette fordi de kjøttfulle og saftige stilkene er ideelle til grøt, kaker, saft og sylting. 
Rabarbraens syrlige smak skyldes høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. 
Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.


En fin fredags ettermiddag i hagen.
Rabarbra bør høstes før St.Hans. Etter det blir stilkene treene.

 
Jentungen elsker å knaske rabarbra dyppet i en kopp med sukker.
Det er godt det, men jeg vil gjerne kunne spise rabarbra om vinteren også.
Jeg har prøvd meg litt frem, og endte opp med denne oppskriften på rabarbragrøt.
Denne kan fint fryses ned.
Du kan også fryse oppkutta rabarbra og sukker i poser, så er det bare å koke opp når du vil.


1 kilo rabarbra
500 gram sukker
1 liter vann 

3 ss potetmel ristes ut i 3 dl kaldt vann 

 
Kok rabarbra, sukker og vann en times tid.
Rist ut potetmel i kaldt vann, ta gryta av plata, og visp det inn.
Ha grøten over i en bolle og sett i kjøleskapet.


Kjempegodt som dessert med litt melk på.
Det er også godt på brødskiva. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar